Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Žádost o radu

Dobrý den, moc se omlouvám, pokud nejsem na správné adrese. Ještě jsem se s podobným problémem nesetkal a tak zkouším, co dál. Moje okolí radí vyhledat pomoc lékaře. Můj problém začal loni na podzim, přetrvává dodnes. Domníval jsem se, že si poradím tak jako vždy sám. Bez odborné pomoci to však asi nepůjde. V poslední době si připadám ve všem do čeho se pustím nejistý, nesoustředěný. Jsem hrozně unavený. Večer si jdu lehnout pouze jenom proto, že bych měl, spím jen pár hodin. Nedokážu si odpočinout, načerpat potřebné síly. Začínám mít problémy se žaludkem, čím dál tím více a častěji se mi motá hlava, mívám návaly slabosti. Ránu vstanu, prodlužuji čas odchodu do zaměstnání a když vyjdu z domova, jen tak stojím a čekám. Občas mám i třesavku z pomyšlení, že opět musím do práce a vytvářet očekávané hodnoty rychle, bezchybně a efektivně. Potkávat se se stejnými tvářemi. Byl jsem zvyklý pracovat 10 až 12 hodin denně, nyní již tuto energii nemám. Mám velkou obavu, že nezvládnu ani základní běžné činnosti. Je to zvláštní, ale čím dál tím víc, mi to začíná být všechno jedno.... Je toho mnohem víc. Nevím, co se děje. Jak dál. Může mi to prosím někdo vysvětlit ? Specifikovat příčinu, navrhnout způsoby řešení ? Pojmenovat problém a poradit, co si s tím mám počít ? Moc děkuji.

Odpovědi na otázku

Vaše obtíže spadají jak do sféry fyzické, tak psychické. Pochopitelně jsou to dvě neoddělitelné součásti lidské existence a jedna ovlivňuje druhou. V prvé řadě by tedy bylo vhodné vyloučit tělesná onemocnění, která by se takto mohla projevovat., a proto bych doporučila nejprve navštívit praktického lékaře. Obtíže se spánkem, únavou, apatie, slabost...mohou být v doprovodu somatických příznaků (i bez nich) také obrazem deprese. V tomto směru patrně bude uvažovat i váš lékař, pokud se příčina nepodaří zjistit. Pak by vám nejspíš napsal doporučení také ke konzultaci s psychiatrem. Píšete, že vše začalo na podzim. Co tomuto období předcházelo (onemocnění, stresující události, užívání léků, cestování ...), jak rychle se problémy zhoršovaly...i to by mohlo být vodítkem v hledání příčiny vašeho současného stavu.